Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κουνάβοι, Βιάννος και Δίστομο ανακόπτουν προεκλογική εκστρατεία Χ.Α.

Είναι παρήγορες οι οργανωμένες αντιστάσεις στην προεκλογική εκστρατεία της Χ.Α. Ο νομός Ηρακλείου έδωσε δυναμικά το παρόν το Σάββατο 28 Απριλίου: οι Κουνάβοι (ΝΔ του Ηρακλείου) και χωριά του δήμου Βιάννου (νότια, στο Λιβυκό Πέλαγος) αρνήθηκαν να δώσουν το λόγο στους απολογητές του Χίτλερ, και το ίδιο συνέβη την ίδια μέρα στο μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας.

Σε χωριά της Βιάννου, κάτοικοι κάθε ηλικίας σε συντονισμό με την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου και τις δημοτικές αρχές μαζεύτηκαν από νωρίς για να εμποδίσουν την είσοδο στους νεοναζί. Ο δήμαρχος σε ανακοίνωση που κρίνει ανεπιθύμητη τη Χ.Α. δηλώνε ότι η φιλόξενη Βιάννος αισθάνεται αμήχανη αρνούμενη την είσοδο στους χρυσαυγίτες. Τους επέτρεπε να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους "γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες της δημοκρατίας" αλλά όχι να μιλήσουν στη Βιάννο όπου στις 14 Σεπτέμβρη του 1943 οι ναζί ξεκλήρησαν ολόκληρα χωριά, αφήνοντας πάνω από 400 σκοτωμένους (δες το σχετικό ντοκιμαντέρ του Ν. Ψυλλάκη με μαρτυρίες των κατοίκων (10΄)) ως αντίποινα για τις απώλειες που υπέστησαν σε μάχη στη ίδια περιοχή. Καμία ανοχή δήμαρχε στους εχθρούς της δημοκρατίας. Οι κανόνες της ισχύουν μόνο για όσους τους σέβονται.



Στο Δίστομο, έξω από το οποίο πριν 2-3 μέρες οι χρυσαυγίτες άφησαν τη σφραγίδα τους με το εμπνευσμένο σύνθημα "νέο ολοκαύτωμα να ξεβρωμίσει ο τόπος" οι κάτοικοι επίσης αρνήθηκαν την είσοδο στη Χ.Α. Ο δήμαρχος, επικαλούμενος το "πολιτικώς ορθό", δεν τους επέτρεψε να μιλήσουν με μικρόφωνα. Ένα μεγάλο πανό τους περίμενε στην πλατεία, στο χωριό όπου στις 10 Ιουνίου 1944 οι ναζί σκότωσαν σε αντίποινα 228 άτομα, εκ των οποίων 117 γυναίκες και 53 παιδιά κάτω των 16 ετών (δες ντοκιμαντέρ του Τέλλογλου με μαρτυρίες των επιζώντων (10΄)).

Καλή συνέχεια και στους υπόλοιπους σταθμούς της κατάπτυστης προεκλογικής εκστρατείας της Χ.Α. Παρακολουθήστε τους σχεδιασμούς της Χ.Α. της περιοχής σας από το σάιτ της και προετοιμαστείτε για την υποδοχή τους!

(ευχαριστώ τον Γ.Β. για τους συνδέσμους και την ενημέρωση)

2 σχόλια:

  1. http://www.prismanews.gr/%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B7/item/3527-mploko-sth-xrush-augh-sthnoun-oi-krhtikoi
    Μπλόκα στη Χρυσή Αυγή στήνουν οι Κρητικοί! - Τεταμένο κλίμα στα χωριά
    Σάββατο 28 Απρ 2012
    Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

    "Μπλόκα" στην Χρυσή Αυγή στήνουν οι κάτοικοι των χωριών της Κρήτης, στις περιοχές όπου υπάρχουν πληροφορίες για άφιξη του κλιμακίου που έχει μεταβεί στο νησί από την Αθήνα.

    Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινούνται με ένα μικρό πούλμαν στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, όμως στα σημεία όπου έχουν επιχειρήσει να σταματήσουν συναντούν...σθεναρή αντίσταση και αναγκάζονται να αλλάξουν δρομολόγιο!

    Αυτό συνέβη στους Κουνάβους, το χωριό του Ηρακλείου που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πριν από λίγες ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό και την άγρια συμπλοκή μεταξύ Βούλγαρων και Ελλήνων.

    Στο χωριό, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί περίπου εκατό άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και σύσσωμη η δημοτική αρχή περιμένοντας τα μέλη της Χρυσής Αυγής καθώς από τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχαν κινήσεις που είχαν ως στόχο την "διαφώτιση" της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει ακόμα νωπές τις εικόνες της άγριας συμπλοκής που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού από την περιοχή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπλόκο που στήθηκε στους Κουνάβους ανάγκασε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αλλάξουν...ρότα και να κατευθυνθούν στο Αρκαλοχώρι, ενώ τις κινήσεις τους ακολουθούσαν από κοντά πολλοί κρητικοί, δίνοντας ουσιαστικά "σήμα" στους υπόλοιπους που αναδιάταζαν τις δυνάμεις τους για αν εμποδίσουν τη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει την περιοδεία της...

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο μπλοκο οργανώθηκε στην Βιάννο, ένα από τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης που βίωσαν με τον πλέον δραματικό τρόπο τη ναζιστική θηριωδία. Εκεί σχεδίαζαν να βρεθούν από νωρίς μέλη του εργατικού κέντρου Ηρακλείου, φορείς της περιοχής και απλοί κάτοικοι, ενώ αναμένονταν και "αντιπροσωπεία" των αντιεξουσιαστών και αριστερών οργανώσεων.

    To μνημείο στα Αμιρά της Βιάννου (φωτογραφία αρχείου).

    Μάλιστα οι φορείς σχεδίαζαν να συγκεντρωθούν στην περιοχή των Αμιρών, μπροστά από το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής. Τελικά, μπροστά στην συντονισμένη αντίδραση, η Χρυσή Αυγή ματαίωσε την επίσκεψη στην Βιάννο.

    Κάτοικος της Βιάννου δείχνει το σημείο εκτέλεσης των Βιαννιτών, την περίοδο της κατοχής (φωτογραφία αρχείου).

    Πάντως στην κεντρική πλατεία του χωριού έχουν συγκεντρωθεί όλοι σχεδόν οι κάτοικοι, έτοιμοι όπως δηλώνει ο δήμαρχος της περιοχής να μην επιτρέψουν τη διέλευση της Χρυσής Αυγής, αν τελικά το επιχειρήσουν κατ΄ατη διάρκεια της ημέρας.

    "Η Χρυσή Αυγή δεν θα περάσει από τη Βιάννο. Τους στείλαμε το μήνυμα ότι εδώ είναι ανεπιθύμητοι! όλο το χωριό είναι σε επιφυλακή..." τόνισε μιλώντας στο Prismanews o δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

    Στην Βιάννο κατευθύνεται τώρα η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία της τη συγκέντρωση που πραγματοποιούν εκεί από νωρίς οι αρχές και οι κάτοικοι της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.prismanews.gr/κρητη/item/3578-akrodeksioi-kunhgoun-allodapous-sta-fanaria-tou-hrakleiou
    Ακροδεξιοί κυνηγούν αλλοδαπούς στα φανάρια του Ηρακλείου
    Κυριακή 29 Απρ 2012

    Απίστευτες σκηνές, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στην πόλη του Ηρακλείου. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στο prismanews, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εντοπίστηκαν ομάδες νεαρών που ... κυνήγησαν αλλοδαπούς από τα φανάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί με ακροδεξιά συνθήματα επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς «των φαναριών» και απείλησαν να τους λιντσάρουν. Η ομάδα που «τρομοκρατεί» τους αλλοδαπούς αποτελείται από περίπου 15 άτομα, κινείται με αυτοκίνητα και ... αναζητάει ανθρώπους που επαιτούν στα φανάρια. Οι αλλοδαποί απομακρύνονται έντρομοι σε κλίμα τρομοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε ένα σχόλιο ή στείλε κάτι ενδιαφέρον που διάβασες για τη Χρυσή Αυγή και το νεοναζισμό στην Ελλάδα