Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" (Jungle-Report)

περ. "Αντεπίθεση", Ιούν. 2005

Το παρακάτω ποστ είναι μια περίληψη της καταπλητικής έρευνας του Jungle-Report ΦΑΚΕΛΟΣ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, δείτε την περίληψη, αλλιώς πραγματικά αξίζει να διαβάσετε την έρευνα του Jungle-Report και του συντάκτη του Spy.

Το διάρκειας 7 λεπτών βίντεο που ετοίμασε το Jungle Report, περιλαμβάνει στα πρώτα δευτερόλεπτα πλάνα από δελτία ειδήσεων με επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής σε φοιτητές (στο Πάντειο το 2006), στο κέντρο της Αθήνας (2002). Τα θύματα αναρωτιούνται πώς μια οργάνωση που έχει ως μέρος της πολιτικής  πρακτικής της τη χρήση βίας συνεχίζει να είναι νόμιμη. Από το λεπτό 1 αναπαράγονται ανατριχιαστικά πλάνα από πορείες και εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Από το 2:20 αρχίζει μια ανάγνωση των ρατσιστικών πεποιθήσεων της Χρυσής Αυγής σε συνέντευση του Ν. Μιχαλολιάκου το 2007 στον Α. Ρουμελιώτη και την εκπομπή "Top Stories" της Σεμίνας Διγενή. Στο 3:30 ο Μιχαλολιάκος επιβεβαιώνει απειλή εναντίον του Α. Παυλόπουλου στο Δελτίο του Alter (23/5/2009) κατά την οποία είπε ότι αν δεν τον έβγαζε στον αέρα θα έπρεπε να πάρει σωματοφύλακες (Το λέει η καρδούλα του παλικαριού: αν χρειαστεί βάζει και κανα σωματοφύλακα). Από το 3:50 αναφέρονται οι κυριότερες καταδίκες κατά μελών της οργάνωσης: 21 χρόνια (που έγιναν 12) κατά του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής για απόπειρα ανρθωποκτονίας (βλ. φωτο) και η σύλληψη το 2011 του Χρήστου Ρήγα, μπράβου και υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιου περιφεριάρχη Δ. Ελλάδας με τη Χρυσή Αυγή, με την κατηγορία της διπλής δολοφονίας. Από το 5:14 εικόνες και πλάνα από τους δημόσιους χιτλερικούς χαιρετισμούς μελών της οργάνωσης (ο βήχας, το χρήμα κι ο ναζισμός δεν κρύβονται!). 6:52: "Δεν καταλάβανε ακόμη ότι όταν θα γίνουμε εμείς η δυνατοί θα είμαστε ανελέητοι!" "Αν χρειαστεί λερώνουμε τα χέρια μας, αν χρειαστεί δεν είμαστε δημοκράτες. Γιατί πάνω απ' όλα είναι η πατρίδα. Ούτε οι θεσμοί ούτε τίποτ' άλλο" (πλάνα Μιχαλολιάκος σε προεκλογική συγκέντρωση, 2/6/2009, πλ. Κολοκοτρώνη, Αθήνα).
Ίσως κάποιοι να θυμούνται τη δολοφονική επίθεση κατά δύο φοιτητών και ενός εκπαιδευτικού τον Ιούνη του 1998 στην Αθήνα μετά από πορεία κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Κύριο θύμα ήταν ο Δ. Κουσουρής, φοιτητής, και δράστης ο υπαρχηγός της Χ.Α., Αντώνης Ανδρουτσόπουλος ή "Περίανδρος" (και οι δύο στην παραπάνω εικόνα) ο οποίος βρέθηκε  στο εδώλιο του κατηγορουμένου αισίως 8 χρόνια μετά την επίθεση. Φωτο: Έθνος

Η εκπληκτικά τεκμηριωμένη έρευνα ανατρέχει σε αρχειακό υλικό της οργάνωσης το οποίο παραθέτει ψηφιοποιημένο. Ξεκινάει με τις παγανιστικές καταβολές της Χ.Α. και το Μιχαλολιάκο να αναρωτιέται αν όντως πέθανε ο πάνας (ντόιγκ!) και άλλα συναφή, καθώς η χριστιανική μεταστροφή της οργάνωσης συνιστά πρόσφατη κίνηση στρατηγικής για προσέλκυση ελληνορθόδοξων οπαδών, καθώς μερικά χρονάκια πριν ο χριστιανισμός "εμφύτευε τον εβραϊκό σκοταδισμό στην Ευρώπη" (περ. "Χρυσή Αυγή", Οκτ. 1988). Από τα διάφορα ωραία που σταχυολόγησε ο συγγραφέας του ποστ, ξεχωρίζω το παρακάτω (στο ποστ υπάρχει σύνδεσμος για κατέβασμα ολόκληρου του άρθρου):
Περ. "Αντεπίθεση", 5 Ιαν. 2000.
Και ολίγον από σατανιστές τα χρυσαυγιτάκια!
Εξώφυλλα Ιαν. 1987 και Ιούλ. 1991. Όπως σημειώνει οι συγγραφέας του ποστ, το σύμβολο που εικονίζεται πάνω αριστερά και συνιστούσε τότε το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, ονομάζεται "Wolfsangel" (αγκίστρι του λύκου) και χρησιμοποιήθηκε από τη μυστική παραστρατιωτική οργάνωση "Werwolf" που ίδρυσε το 1944 ο γενικός διοικητής των Ες Ες Heinrich Himmler. Μετά τον πόλεμο χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1971 από τη νεολαία του ναζιστικού κόμματος Γερμανίας "Λαϊκή-σοσιαλιστική Κίνηση Γερμανίας/ Κόμμα Εργασίας", το οποίο απαγορεύτηκε 11 χρόνια μετά, μαζί με τη νεολαία του και τη χρήση του συμβόλου.
Για τις αντιρρήσεις από μεριάς του Μιχαλολιάκου ότι η "Χρυσή Αυγή" συνιστά νεοναζιστική οργάνωση και ότι έχει σχέση με άλλες οργανώσεις του Μαύρου Μετώπου, το ποστ παραθέτει σειρά αποσπασμάτων από έντυπα της Χ.Α. με τη συμμετοχή της σε μαζέματα φασιστών/νεοναζί ανα την Ευρώπη καθώς και ανταπόκριση από το Βερολίνο στο τεύχος για  και τη "Μαύρη Επέτειο" των 60 χρόνων από την αυτοκτονία του Χίτλερ και την τραγική τροπή της ιστορίας με τη νίκη "του διεθνούς σιωνισμού, ανατολικού, φιλελεύθερου και μπολσεβικικού". Από όλα, ξεχωρίζω το παρακάτω απόσπασμα: "εξήντα χρόνια μετά, χιλιάδες συναγωνιστές, όπου Λευκός άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο, αγωνίζονται για τη μεγάλη Ιδέα της Φυλής. Εξήντα χρόνια μετά μαυροκόκκινες σημαίες ανεμίζουν στην Αλεξάντερπλατς του Βερολίνου" (καλό ε;).

Αντίστοιχος κλαυθμός και οδυρμός στο τεύχος για τα 62 χρόνια από την αυτοκτονία του Χίτλερ, ο οποίος φέρεται να πλανιέται ως σκιά για 40 μέρες μετά το θάνατό του υπενθυμίζοντας ότι μίλησε για ελευθερία και δικαιοσύνη αλλά δεν τον πίστεψαν όλοι, αφήνοντας παρακαταθήκη στους επιγόνους του μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί "αλλιώς θα σαπίσετε στο τίποτα" (μεγαλόψυχος ο Φύρερ ακόμη και μετά θάνατον!). Πριν μάλιστα πάει να συναντήσει το Εωσφόρο, προφήτευσε τον ερχομό ενός άντρα που θα ιδρύσει το 4ο Ράιχ. Όπως σημειώνει ο Μιχαλολιάκος στο περ. "Χρυσή Αυγή" (Ιούλ. 1991), η μάχη που δίνουν για την αλήθεια είναι συνυφασμένη με την "προσπάθεια αναστροφής στην πορεία της ιστορίας από το μοιραίο εκείνο 1945" (καλά το πάνε! Κι ο Χίτλερ από τη Βουλή ξεκίνησε).

Στη συνέχεια του ποστ παρατίθενται αποσπάσματα άρθρων που δείχνουν το θαυμασμό των Χρυσαυγιτών προς τους "μεγάλους άντρες" που συνεργάστηκαν με τους Ναζί στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Τσολάκογλου (τον επιβεβλημένο από το στρατό κατοχής πρωθυπουργό της Ελλάδας) και τα Τάγματα Ασφαλείας, καθιστώντας ηλίου φαεινότερο το τι θα έκανε το ελληνικό εθνικιστικό κόμμα που κόπτεται τόσο για την πατρίδα σε περίπτωση που αντιμετώπιζε αντίστοιχο δίλημμα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε υποθέσεις: ο Μιχαλολιάκος δεν διστάζει να το κάνει λιανά:
περ. "Χρυσή Αυγή", Ιούλ. 1991

 Στα αποσπάσματα καθίσταται σαφές ότι οι χρυσαυγίτες δεν διστάζουν να παραποιήσουν ή να κατασκευάσουν το παρελθόν όπως τους συμφέρει, με ή χωρίς επιφάσεις επιστημονικότητας: χαρακτηριστική η δήθεν συνωμοσία μεταξύ των Άγγλων και του Τσιάνο, υπουργού εξωτερικών της φασιστικής Ιταλίας, στην οποία αποδίδεται η εισβολή στην Ελλάδα και η οποία αποδεικνύεται με τη δήθεν εκτέλεση του Τσιάνο ως κατασκόπου των Άγγλων ("Χρυσή Αυγή", Ιούλ. 1991). Σ' αυτό το πλαίσιο κινείται το άρθρο του Μιχαλολιακου για τη μετέπειτα κατοχή κατά την οποία δεν υπήρξε καμία σοβαρή αντίσταση κατά των ναζί, παρά μόνο λίγες δολοφονίες κατά γερμανών αξιωματικών για να προκαλέσουν τα γερμανικά αντίποινα κατά του άμαχου πληθυσμού που θα γύριζαν τις προτιμήσεις υπέρ των Συμμάχων (άρθρο Μιχαλολιάκου, "Χρυσή Αυγή", Ιούλ. 1991), καθώς και μια δήθεν συμφωνία παράδοσης γερμανών αιχμαλώτων με τη δέσμευση ότι δεν θα υπήρχαν αντίποινα, η οποία δεν τηρήθηκε από μεριάς του ΕΛ.Α.Σ. και οδήγησε στη σφαγή των Καλαβρύτων το Δεκέμβρη του 1943 (περ. "Χρυσή Αυγή", Ιούλ. 1991). Όταν η πραγματικότητα δεν χωράει στο πλαίσιό τους, απλά την αλλάζουν (ή παίζουν με το περιεχόμενο των λέξεων, όπως στο παραπάνω απόσπασμα όπου ο εθνικοσοσιαλισμός είναι ελληνική ιδεολογία!).

Το ποστ του Jungle-report είναι προϊόν ενδελεχούς έρευνας και προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε ένα σχόλιο ή στείλε κάτι ενδιαφέρον που διάβασες για τη Χρυσή Αυγή και το νεοναζισμό στην Ελλάδα