Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

κι άλλο μαχαίρωμα σε μετανάστη για την τιμή της Χρυσής Αυγής

Το μπλογκ δεν κοιμήθηκε: απλά δεν είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η πρόσβαση αποκαταταστάθηκε και επανέρχομαι δριμύτερη.

Η Χρυσή Αυγή έχει πάρει θερμά το ρόλο της για την επίλυση του προβλήματος των μεταναστών: την εκκαθάρισή τους. Έναν έναν δυο δυο, όλο και κάτι γίνεται. Προχτές, 28 Μάη, ο κλήρος έλαχε σε έναν 33χρονο από το Μπαγκλαντές. Τόλμησε να κοιτάξει ένα χρυσαυγίτη!! Κι εκείνος ρωτώντας τον "Τι κοιτάς ρε;" τον μαχαίρωσε στο λαιμό λίγο πριν φτάσει ο συρμός στο σταθμό της Ομόνοιας. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΗΣΑΠ που καταδικάζει το περιστατικό (η οποία έχει κυκλοφορήσει ευρύτατα στο διαδίκτυο, αλλά δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΗΣΑΠ), ο δράστης φρόντισε να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το ποιόν του φωναζοντας "δόξα και τιμή στη Χρυσή Αυγή". Επιπλέον, μετά το περιστατικό, φαίνεται ότι ο μυστακοφόρος σκίνχεντ (σύμφωνα με τους μάρτυρες) έκλεψε 130 ευρώ που είχε πάνω του θύμα, το οποίο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα ανακοίνωση, είναι η τρίτη φορά που ο ΗΣΑΠ μετατρέπεται σε σκηνικό ρατσιστικού εγκλήματος. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στην εφημερίδα Αυγή, στις αρχές του χρόνου καταγράφηκαν δύο ακόμη περιστατικά, "όμως εκείνες τις φορές επρόκειται για ολόκληρες κρανοφόρες ομάδες που περνούσαν από βαγόνι σε βαγόνι χτυπώντας όποιον μετανάστη έβρισκαν μπροστά τους"!!

Η ανακοίνωση των εργαζομένων κλείνει ως εξής:

"Είμαστε απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας.
Η διεύρυνση της φτώχειας, τα υψηλά ποσοστά, ανεργίας και η κοινωνική ερήμωση, που είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών που διαχρονικά εφαρμόστηκαν και εντάθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να βάλουν σε κίνδυνο κάθε έννοια αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής.

Όσοι αναζητούν πάνω στα κοινωνικά ερείπια, το ιδεολογικό υπόβαθρο, για να δικαιολογήσουν συμπεριφορές φασιστικής βίας και λαϊκισμού, με σκοπό να δηλητηριάσουν τη κοινωνία, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την καθολική αποδοκιμασία των εργαζομένων, των συνδικάτων και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε ένα σχόλιο ή στείλε κάτι ενδιαφέρον που διάβασες για τη Χρυσή Αυγή και το νεοναζισμό στην Ελλάδα